Пластикові стаканчики
Для фасування рідких та пастоподібних молочних та інших продуктів досить популярними у використанні є пластикові стаканчики, виготовлені з первинного полістиролу. Продукт розфасовується в стаканчики з наступним закупорюванням кришкою з фольги методом термозварювання. Затребуваність даного матеріалу, з якого виготовляють стаканчики, обумовлюється тим, що він зберігає смакові та ароматичні якості продукту, не впливаючи на сам продукт.
Також цей вид упаковки дозволяє зберігати такі продукти як йогурт до 4-х місяців, за умови, що кришка виготовлена з матеріалу з відповідними бар’єрними властивостями.
Однією з переваг пластикових стаканчиків є можливість фасування гарячого продукту, достатня стійкість при фізичному впливі та впливі деяких інших зовнішніх факторів. Для привабливішого зовнішнього вигляду на поверхню стаканчика наносять дизайнерське зображення на будь-який смак.
При необхідності, після приварювання фольги стаканчик додатково закупорюється пластиковою кришкою-нахлобучкою.